Kavárna, která pomáhá

Na začátku května pořádají skauti a skautky ze střediska Krahujec Nymburk v rámci projektu Skautský dobrý skutek již třetí ročník benefiční kavárny. Děti ve věku 11 až 15 let se podílí na chodu týdenní akce, která se od reálné kavárny skoro neliší – obsluhují hosty, připravují nápoje a občerstvení, myjí nádobí, uklízí, učí se pracovat s lidmi i s penězi a především je to moc baví.
Letos bude kavárna v jarním stylu, a tak poprvé otevíráme i zahrádku. V naší nabídce na- jdete klasický sortiment kavárny jako je káva, čaj, čokoláda, limonády, zákusky, sladké i slané občerstvení, ale i speciality jako je naše nej- slavnější „Jednorožčí frapučíno“. Kromě toho bude v provozu opět fotokoutek, výměna oble- čení, deskové hry, knížky, dětský koutek, pro- mítání filmů a velká porce novinek.
Celý výdělek akce potom společně věnujeme rodině Zuzanky s dětskou mozkovou obrnou, abychom jim alespoň trochu usnadnili boj s handicapem. Zveme všechny, kteří mají chuť přispět a užít si chvilku v netradiční skautské kavárně.
Více naleznete na bit.ly/kavarna2019